Relatietherapie

relatietherapie poppen geven houdingHoe kun je elkaar als geliefden weer vinden wanneer je elkaar dreigt te verliezen? Een relatie bloeiend houden, hoe doe je dat? Hoe onderhoud je de basis van de relatie, de emotionele verbinding?  En hoe ga je om met verandering?  Ontdek relatietherapie.

 
Zo werkt relatietherapie
Alles mag er zijn

Relatietherapie biedt ervaringen om te leren en te helen. Daarvoor onderzoeken we vragen vanuit systemisch perspectief, waarin er niet alleen naar de persoon zelf gekeken wordt, maar ook naar de context. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht met als doel meer inzicht te krijgen in wat er speelt. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden?

Waar is de verbinding?

Daarnaast zet ik bij de relatietherapie Nijmegen EFT in om de verbinding te herstellen, vertrouwen en emotionele betrokkenheid te creëren. Vandaar dat we tijdens de sessies die interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden. Hierdoor krijgen onze passen in de relatie ‘dans’ betekenis. Vervolgens leren jullie de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Vanuit begrip, erkenning en liefde. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is.

Help ik voel?!

Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen begrijpen. Je oefent tijdens de sessies om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen. 

Communicatie

Ontdek ook de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust. Samen onderzoeken we hoe we constructief kunnen communiceren. Via praktische oefeningen gaan we opzoek naar werkelijk contact. Want natuulijk willen jullie kunnen delen wat je raakt. Maar hoe? Samen ontdekken we mogelijkheiden. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan. Kortom het fundament van de relatie wordt met relatietherapie verstevigd.

Wat biedt relatietherapie je?
  •  meer vertrouwen 
  • empathische en  open communicatie
  • dieper inzicht in jezelf en elkaar
  • patronen herkennen en sneller constructief veranderen

  • emotionele betrokkenheid

  • meer contact en intimiteit
Individuele systeemcoaching

Zoek jij begeleiding maar je partner (nog) niet? Het is ook mogelijk om voor individuele begeleiding te kiezen m.b.t. de relatie. Net als bij relatietherapie, richt je je bij individuele systeemcoaching op de patronen in je relatie. Met systemisch werken onderzoeken we de relatiepatronen met familie- en systeemopstellingen. En dat gaat ook in een 1 op 1 setting.

Het kan zijn dat je jouw aandeel in de relatie wilt onderzoeken. Of je hebt vragen over eerdere patronen uit vorige relaties waar je weer tegen aan loopt. Waar je ook mee loopt, je zult vooral jouw eigen deel hiervan in de relatie onderzoeken.

Ben je met individuele begeleiding begonnen en zou je partner na verloop van tijd toch willen instromen? Jullie kunnen alsnog relatietherapie samen gaan volgen.