Relatiecoaching

relatiecoaching nijmegen relatiepraktijk met bloem

Zoeken jullie een Relatie APK? Behoefte aan individuele coaching of coaching voor vriendschappen en familierelaties? Met relatiecoaching krijg je meer inzicht in de relatie, door constructief met elkaar te communiceren in openheid. Door te gaan praten, luisteren, zien en voelen, zoeken we naar écht contact, met emotionele betrokkenheid.

 
Zo werkt relatiecoaching

We werken met oefeningen die voelbaar en bespreekbaar maken waar het om gaat. Daarnaast ontrafelen we samen interactiepatronen en zien zo wat van wie is. Zo leer je met inzichtgevende gesprekken en concrete opdrachten om hier ter plekke en in de toekomst optimaal mee om te gaan. Hierin staat het aanspreken van jullie eigen kracht centraal. Op die manier ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld:

  • Inzicht
  • Begrip
  • Erkenning
  • Nieuwe communicatievormen
  • Eigenaarschap
  • Vertrouwen

Relatiecoaching Voor wie?
Relatie-APK

Hoe mooi zou het zijn als jullie regelmatig een relatie-APK zouden doen? Preventief werken door met een frisse blik naar de relatie te kijken is een mooie verdieping. Daarbij leren jullie veel over jezelf en elkaar. We ontrafelen relatiepatronen zodat er met dit inzicht eerder verandering aangebracht kan worden. Vóórdat patronen vast roesten.  Om zo vanuit autonomie te blijven verbinden. Laat de liefde je niet zomaar ontglippen.

Uit elkaar

Hoe ga je om met veranderingen als jullie besluiten als geliefden uit elkaar te gaan, zeker als er kinderen in het spel zijn? Coaching biedt helderheid en een plek waar ruimte en aandacht is voor dit veranderingsproces.

Individueel

Zit je met relatievraagstukken in je maag en wil je op jouw proces gecoached worden? Neem dan de regie in je leven. Met aandacht, inzicht en praktische tools krijg je helderheid in jouw situatie. Door middel van familie- en systeem opstellingen in een 1 op 1 setting gaan we de diepte in. Wat zijn je ware verlangens? Door de verbinding met jezelf te versterken kan er ruimte komen voor acceptatie, rust en mogelijkheden.

Thema’s die kunnen spelen zijn bijvoorbeeld grote veranderingen, familie en werkvraagstukken, twijfel aan de relatie, het missen van een levenspartner of er juist niet van loskomen, ruzie, communicatie problemen, moeite met grenzen aangeven, het willen leren omgaan met gevoelens en behoeften.

Zoek jij begeleiding maar je partner (nog) niet? Het is ook mogelijk om voor individuele begeleiding te kiezen. Het kan zijn dat je jouw aandeel in de relatie wilt onderzoeken. Of je hebt vragen over eerdere patronen uit vorige relaties waar je weer tegen aan loopt. Waar je ook mee loopt, je zult vooral jouw eigen deel hiervan in de relatie onderzoeken. Met individuele systemische coaching onderzoeken we (relatie)patronen, onbewuste overtuigingen en verlangens met familie- en systeemopstellingen.

Werkrelatie

Krachten bundelen in team’s of tussen collega’s blijkt niet altijd makkelijk. Samen onderzoeken we de situatie. Bijvoorbeeld, staat ieder op zijn plek? Hoe is de communicatiestijl? Wat zijn de onderliggende behoeften? Is er een balans tussen geven en ontvangen? Liggen bovendien de verwachtingen op een lijn? Hierbij wordt ieders persoonlijk leiderschap aangesproken, door middel van praktische, speelse, en verhelderende tools en oefeningen. Teamtrajecten worden op maat gesneden. Neem contact op voor meer informatie.

Andere relatievormen

Wanneer je er samen niet meer uit komt in bijvoorbeeld een vriendschaps- of familierelatie, is het fijn om op een neutrale plek te onderzoeken wat er gebeurt. Relatiecoaching is daarvoor een uitkomst! Hoe staan jullie hierin? Wat zijn de verlangens? En hoe lopen de interactie patronen? Hiervoor gaan we samen we op zoek naar inzichten. Daarbij leer je constructief te communiceren waarin er in wederzijds respect verlangens en grensen geuit worden. Zo ontstaat er weer rust, erkenning en vertrouwen in de relatie.

Partnerrelatie

Op zoek naar begeleiding bij de partnerrelatie? Ontdek wat relatietherapie jullie kan bieden.