Relatietherapie Nijmegen

Opzoek naar een relatietherapeut in Nijmegen?

Mira Brouwer Relatiepraktijk Relatietherapie Nijmegen met bloemen
Relaties laten opbloeien

Hoe kun je elkaar als geliefden weer vinden wanneer je elkaar dreigt te verliezen? Een relatie bloeiend houden, hoe doe je dat? Hoe onderhoud je de basis van de relatie, de emotionele verbinding?  En hoe ga je om met verandering?  Ontdek wat relatietherapie van Mira Brouwer in Nijmegen kan bieden.

Zo werkt relatietherapie in de relatiepratkijk Nijmegen
Alles mag er zijn

Therapie is gericht op ervaringen om te leren en te helen. Met relatietherapie onderzoeken we vragen vanuit systemisch perspectief, waarin er niet alleen naar de persoon zelf gekeken wordt, maar ook naar de context. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht met als doel meer inzicht te krijgen in wat er speelt. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden?

Waar is de verbinding?

Daarnaast zet ik bij de relatietherapie Nijmegen EFT in om de verbinding te herstellen, vertrouwen en emotionele betrokkenheid te creëren. Vandaar dat we tijdens de sessies die interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden. Hierdoor krijgen onze passen in de relatie ‘dans’ betekenis. Vervolgens leren jullie de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Vanuit begrip, erkenning en liefde. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is.

Help, ik voel?!

Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen begrijpen. Je oefent tijdens de sessies om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen.

Communicatie

Ontdek ook de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust. Samen onderzoeken we hoe we constructief kunnen communiceren. Via praktische oefeningen gaan we opzoek naar werkelijk contact. Want natuulijk willen jullie kunnen delen wat je raakt. Maar hoe? Samen ontdekken we mogelijkheiden. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan. Kortom het fundament van de relatie wordt met relatietherapie verstevigd.

“Er hing een fijne sfeer. Ik voel mij erg op mijn gemak bij Mira en voel mij ook serieus genomen. Mira heeft alle tijd voor je, is begripvol en warm. Door de oefeningen en gevoerde gesprekken begrijp ik mijn partner beter. Het opende echt mijn ogen. Ik merk dit dagelijks, wat echt heel erg fijn is.” O.

Ook benieuwd naar wat anderen hebben ervaren? Lees de referenties.

Mira Brouwer Relatiepraktijk relatietherapie Nijmegen
Wat biedt relatietherapie je?
  •  meer vertrouwen 
  • empathische en  open communicatie
  • dieper inzicht in jezelf en elkaar
  • patronen herkennen en sneller constructief veranderen  
  • emotionele betrokkenheid
  • meer contact en intimiteit
Individuele systeemcoaching ipv relatietherapie

Zoek jij begeleiding maar je partner (nog) niet? Het is ook mogelijk om voor individuele begeleiding te kiezen m.b.t. de relatie. Net als bij relatietherapie, richt je je bij individuele systeemcoaching op de patronen in je relatie. Met systemisch werken onderzoeken we de relatiepatronen met familie- en systeemopstellingen. En dat gaat ook in een 1 op 1 setting.

Het kan zijn dat je jouw aandeel in de relatie wilt onderzoeken. Of je hebt vragen over eerdere patronen uit vorige relaties waar je weer tegen aan loopt. Waar je ook mee loopt, je zult vooral jouw eigen deel hiervan in de relatie onderzoeken.

Ben je met individuele begeleiding begonnen en zou je partner na verloop van tijd toch willen instromen? Jullie kunnen alsnog relatietherapie samen gaan volgen.

Wanneer relatietherapie?

Wanneer je er samen niet meer uitkomt kan een relatietherapeut of een relatiecoach helpen. Ik luister met een open hart, neem waar, breng inzicht en reik praktische tools aan. Door een diepere laag zichtbaar te maken kunnen (onbewuste) processen aan het licht komen. Door ze samen te onderzoeken, kun je je vrij maken van de destructieve invloeden ervan.

Mira Brouwer Relatietherapie Nijmegen Gelderland, de relatie voor gek houden
Elkaar voor de gek houden
Relatieproblemen en verlangens

Nergens worden we meer met onszelf geconfronteerd dan in relaties.  En ons leven zit vol met relaties – met een partner, vrienden, familie, collega’s… en niet te vergeten met onszelf. Hoe gaan we hiermee om?

We verlangen allemaal naar verbondenheid en liefde. Maar dit gaat niet altijd vanzelf.  Misschien begrijp je elkaar verkeerd, zijn er grote veranderingen, is het vertrouwen geschaad, is er weinig intimiteit, is er sprake van vreemdgaan, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, is er veel ruzie,  of denk je ‘is dit alles?’

In relaties worden zo de gevoelige knoppen ingedrukt die oude patronen en kwetsbaarheden activeren. Als er pijnlijke ervaringen optreden, ontglipt ons soms de kracht die de relatie ons kan geven. Met relatietherapie in Nijmegen leren jullie weer de regie over de relatie te nemen.

Waarom relatietherapie?

De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden. Daarnaast worden er handvatten aangeboden om de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is. Proef de sfeer en stel je vragen bij het gratis kennismakingsgesprek. 

Relatietherapie bij Mira Brouwer Relatiepraktijk Nijmegen

Welkom, ik ben Mira, relatietherapeut, relatiecoach en systemisch opsteller.
Relatietherapie richt zich op partners die vastlopen in de liefdesrelatie en helderheid of verbinding zoeken.  Relatiecoaching wordt ingezet bij de wens voor een relatie-APK, bij partners die uit elkaar gaan, bij relatieproblemen op het werk, met familie, vrienden en bij individuele systemische begeleiding. Benieuwd naar Mira Brouwer en de  Relatiepraktijk? Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe werk ik in de relatiepraktijk in Nijmegen?

Mijn werkwijze is persoons- en ervaringsgericht. Ik verbind me met de vraag en kom snel tot de kern. Met kennis van het vak leg ik verbanden en stimuleer het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen mijn speelsheid en humor voor lichtheid en het bespreekbaar maken van onderwerpen in een open en veilige ruimte. Ik stel die vragen zodat we komen tot de kern. Zonder oordeel, het mag er zijn. Hierin stem ik af op wat er beleefd wordt en maak ik gebruik van verschillende methodes en interventies. Ik bied zowel relatietherapie als relatiecoaching in de relatiepraktijk in Nijmegen.

Relatietherapie bij Mira Brouwer relatiepraktijk Nijmegen
De relatieprakijk
Werkwijze relatietherapie

De werkwijze in relatietherapie is gebaseerd op een paar peilers. Ik werk bijvoorbeeld met inzichten uit Emotionally Focused Therapy (EFT), bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson. Hechtingstheorie ligt hier aan de basis.

Daarbij maak ik gebruik van systemisch opstellingenwerk. Hierin wordt er zowel de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Familie- en organisatieopstellingen zijn hierin bekend. Mijn aanpak karakteriseert zich door gebruik te maken van opstellingsattributen die symbool staan voor onszelf en de context. Door het vraagstuk (het beeld) met opstellingsattributen letterlijk buiten onszelf te plaatsen, kunnen we er met afstand naar kijken. Daardoor kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt.

Opstellingen laten het innerlijk beeld zien dat iemand van zichzelf en andere heeft. Wat we kunnen veranderen is deze innerlijke relatie met onszelf en met personen van wie wij een innerlijk beeld hebben en die op die manier in onszelf worden gerepresenteerd. Wanneer wij onze innerlijke beelden kunnen erkennen, verliezen zij hun betekenis en kunnen wij innerlijk tot rust komen.

familie opstellingen Nijmegen in Mira Brouwer relatieprakijk
Hoe geef jij relaties vorm?

Daarnaast werk ik met principes van geweldloze communicatie ontwikkeld door Rosenberg. Ook zet ik lichaamsgerichte interventies in zoals ademhalings oefeningen en visualisaties. Verder heb ik veel concrete coach oefeningen tot mijn beschikking voor alle vormen van relaties en persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast er over te praten, ook ervaringsgericht te leren.

Praktisch

Het traject begint met een intakegesprek, waarin ook gekeken wordt of er een wederzijdse klik is. Meestal bestaat een traject uit 6 à 10 sessies, eventueel met een extra individuele verdiepingssessie. Een duo-sessie duurt 1,5 uur. Ook is een individuele sessie mogelijk, deze duurt 1 uur.  Zie verder de  Algemene Voorwaarden. Ik bied zowel relatietherapie en relatiecoaching aan in mijn lichte en ruimtelijke praktijkruimte in Nijmegen-Oost, vlakbij het centrum en CS. Maak een afspraak

Over Mira Brouwer

Mira Brouwer relatietherapeut Nijmegen

Met mensen aan relaties werken is voor mij een van de mooiste dingen. Ik geniet van het oprechte contact. Het raakt een essentie in het leven: verbinding en zingeving.

De dynamiek die ontstaat bij mensen die zo dicht bij elkaar staan is fascinerend. Hierin zijn er altijd volop mogelijkheden om persoonlijk te ontwikkelen en te groeien. Ik vind het prachtig om dit proces te begeleiden.

Ik ben empathisch, analytisch en eerlijk. Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de kwaliteiten hoofd en hart: ik creëer onder andere overzicht en gebruik mijn invoelend vermogen.

Achtergrond mira Brouwer

Ik heb een universitaire achtergrond in milieu economie en beleid. Hierdoor ben ik gestimuleerd analytisch te kijken en grote verbanden te zien. Daarnaast maak ik deel uit van een improvisatie danscollectief, waarin ik dans, doceer en performances geef.

Na het afronden van de SNRO geaccrediteerde post-HBO studie Relatiecoach bij  Sonnevelt opleidingen, ben  ik gestart met mijn eigen praktijk. Daarbij bied ik systeemopstellingen therapie aan nadat ik de opleiding Systemic Healing bij Loes Koot heb gevolgd. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen met bijscholing, intervisie en supervisie.

Ik ben aangesloten bij:

RT – Netwerk van Relatietherapeuten
TP – Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen