Relatietherapie

Opzoek naar relatietherapie in Nijmegen?

Mira Brouwer Relatietherapeut Nijmegen
Mira Brouwer

Hoe kun je elkaar als geliefden weer vinden wanneer je elkaar dreigt te verliezen? Een relatie bloeiend houden, hoe doe je dat? Hoe onderhoud je de basis van de relatie, de emotionele verbinding?  En hoe ga je om met verandering?  Ontdek wat relatietherapie van Mira Brouwer in Nijmegen kan bieden.

Wanneer relatietherapie?

In veel relaties zijn er momenten dat het lastiger is. Dat er spanningen zijn en de verbinding niet altijd meer voelbaar is. Ik bied EFT relatietherapie en help stellen vicieuze cirkels te doorbreken en de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is. Ik luister met open hart, breng inzicht en reik praktische tools aan in jullie proces.
Proef de sfeer en stel je vragen bij het gratis kennismakingsgesprek relatietherapie in de relatiepraktijk te Nijmegen.

Elkaar voor gek houden. Foto van kunstwerk
Elkaar voor de gek houden
Relatieproblemen en verlangens

Nergens worden we meer met onszelf geconfronteerd dan in relaties. We verlangen allemaal naar verbondenheid en liefde. Maar dit gaat niet altijd vanzelf.  Misschien begrijp je elkaar verkeerd, zijn er grote veranderingen, is het vertrouwen geschaad, is er weinig intimiteit, is er sprake van vreemdgaan, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, is er veel ruzie,  of denk je ‘is dit alles?’
In relaties worden zo de gevoelige knoppen ingedrukt die oude patronen en kwetsbaarheden activeren. Als er pijnlijke ervaringen optreden, ontglipt ons soms de kracht die de relatie ons kan geven. Met relatietherapie leren jullie weer de regie over de relatie te nemen.

Zo werkt relatietherapie in de relatiepraktijk Nijmegen

Waar is de verbinding?

Therapie is gericht op ervaringen om te leren en te helen. Ik werk met EFT (Emotionally Focused Therapy), bewezen effectieve relatietherapie. In de relatietherapie werken we aan het creëren van emotionele veiligheid als basis voor het herstellen van verbinding.

Vandaar dat we tijdens de sessies die interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden? De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden. Hierdoor krijgen jullie passen in de relatie betekenis. Vervolgens leren jullie de vicieuze cirkel van patronen te doorbreken. Vanuit begrip, erkenning en liefde. Zo leer je samen emotionele betrokkenheid en openheid te creëren .

Help, ik voel?!

Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen te begrijpen. Je oefent tijdens de sessies naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen.

Communicatie

Ontdek ook de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit je verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust. Samen onderzoeken we hoe we constructief kunnen communiceren. Via praktische oefeningen gaan we opzoek naar werkelijk contact. Want natuulijk willen jullie kunnen delen wat je raakt. Maar hoe? Samen ontdekken we mogelijkheiden. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan. Kortom, het fundament van de relatie wordt met relatietherapie verstevigd.

Relaties laten opboeien

Wat biedt relatietherapie je?
  • meer vertrouwen 
  • empathische en  open communicatie
  • dieper inzicht in jezelf en elkaar
  • patronen herkennen en sneller constructief veranderen  
  • emotionele betrokkenheid
  • meer contact en intimiteit

“Je straalt heel veel vertrouwen en rust uit, af en toe een grapje om het luchtig te houden. Leuk! Vanaf het eerste moment een goed gevoel en het was voor jou direct helder wat onze uitdagingen waren. Dat gaf ons veel vertrouwen. Onze doelen zijn zeker bereikt. We communiceren rustiger, luisteren goed en zijn duidelijker naar elkaar. Er is aandacht en ruimte voor ‘pijnpunten’, angsten en daardoor wederzijds begrip en meer rust. We zijn weer naar elkaar toegegroeid na een periode van afstand en zien de positieve dingen i.p.v. frustraties.’

I. 35 jaar

“Er hing een fijne sfeer. Ik voel mij erg op mijn gemak bij Mira en voel mij ook serieus genomen. Mira heeft alle tijd voor je, is begripvol en warm. Door de oefeningen en gevoerde gesprekken begrijp ik mijn partner beter. Het opende echt mijn ogen. Ik merk dit dagelijks, wat echt heel erg fijn is.”

O.

Ook benieuwd naar wat anderen hebben ervaren? Lees de referenties.

MIRA BROUWER RELATIEPRAKTIJK

Hoe werk ik in de relatiepraktijk?

Mijn werkwijze is persoons- en ervaringsgericht. Ik verbind me met de vraag en kom snel tot de kern. Met kennis van het vak leg ik verbanden en stimuleer het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen mijn speelsheid en humor voor lichtheid en het bespreekbaar maken van onderwerpen in een open en veilige ruimte. Ik stel die vragen zodat we tot de kern komen. Zonder oordeel mag het er zijn. Hierin stem ik af op wat er beleefd wordt en maak ik gebruik van verschillende methodes en interventies. Ik bied zowel relatietherapie als relatiecoaching in de relatiepraktijk in Nijmegen.

Werkwijze relatietherapie

De werkwijze in relatietherapie is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT), een bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson. Hechtingstheorie ligt hier aan de basis.

Stichting EFT Nederland

Daarbij maak ik gebruik van systemisch opstellingenwerk. Hierin wordt er zowel naar de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Opstellingen laten het innerlijk beeld zien dat iemand van zichzelf en anderen heeft.

familie opstellingen in de Relatiepraktijk Nijmegen
Hoe geef jij relaties vorm?
Praktisch

Het traject begint met een intakegesprek, waarin ook gekeken wordt of er een wederzijdse klik is. Een duo-sessie duurt 1,5 uur. Individuele sessie duurt 1 uur.  Zie ook de  Algemene Voorwaarden. Meestal bestaat een traject uit 8 à 15 sessies, eventueel met een extra individuele verdiepingssessie. Het traject wordt niet vastgelegd, je zit nergens aan vast. Ik vind het belangrijk dat je zelf het verlangen en de verantwoordelijkheid kan dragen.

 Ik werk in mijn lichte en ruimtelijke praktijk aan huis in Nijmegen-Oost, vlakbij het centrum en CS. Er is geen wachtkamer en op dit moment ook geen wachttijd voor het starten van sessies.

Maak een afspraak

Over Mira Brouwer

Mira Brouwer Relatietherapeut Nijmegen

Ik ben empathisch, analytisch en eerlijk. Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de kwaliteiten hoofd en hart: ik creëer overzicht en gebruik mijn invoelend vermogen.

Met mensen aan relaties werken is voor mij een van de mooiste dingen. Ik geniet van het oprechte contact en het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar verbinding. Zowel met zichzelf als met elkaar.

Mensen omschrijven mij als warm, rustig, helder en betrokken.

Ik kom uit het jaar 1989 en ben sinds 2012 samen met mijn vriend Mart en woon in Nijmegen.

Achtergrond mira Brouwer

Ik ben gespecialiseerd en erkent in EFT relatietherapie en heb hiervoor de EFT opleiding gevolg. Daarvoor heb ik de SNRO geaccrediteerde post-HBO studie Relatiecoach bij  Sonnevelt opleidingen afgerond. Ook bied ik systeemopstellingen aan en heb mijn scholing gevolgd bij Loes Koot met de opleiding Systemic Healing. Verder integreer ik kennis uit gevolgde trainingen zoals de emotie-trainingen van Vera Helleman. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen met bijscholing, intervisie en supervisie.

Daarnaast ben ik sinds 2015 mede oprichter van het danscollectief WijZijn.Dance waarin ik dans, doceer en performances geef. Bij Strooom heb ik de opleiding tot docent dansexpressie gevold. Ook geef ik les op de Psychomotorische Kindertherapie Opleiding in Utrecht.

Op dit moment volg ik in deeltijd de opleiding Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit. Ik heb een universitaire achtergrond in milieu economie en beleid. Hierdoor ben ik gestimuleerd analytisch te kijken en grote verbanden te zien.

Wil je meer van mij weten? Lees ook de blog ‘Wat beweegt Mira’ of neem direct contact op.

Ik ben aangesloten bij:

CAT – Collectief Alternatieve Therapeuten. CAT-therapeut nummer: CL3246-29-01-20, niveau 4.
EFT – Stichting EFT Nederland
RT – Netwerk van Relatietherapeuten
TP – Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen