EFT Nijmegen

Mira Brouwer Relatiepraktijk biedt relatietherapie en relatiecoaching. De werkwijze is gebaseerd op een paar peilers. In de Relatiepraktijk in Nijmegen werk ik met inzichten uit Emotionally Focused Therapy (EFT), bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson.
Hechtingstheorie ligt hier aan de basis. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden? Samen onderzoeken we hoe we de vicieuze circels kunnen doorbreken. Zodat er weer ruimte komt voor verbinding en inzicht.

werkwijze eft in Nijmegen relatiepatronen ontrafelen
Met eft in Nijmegen relatiepatronen ontrafelen

Daarbij maak ik gebruik van systemisch opstellingenwerk. Hierin wordt er zowel de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Familie- en organisatieopstellingen zijn hierin bekend. Mijn aanpak karakteriseert zich door gebruik te maken van opstellingsattributen die symbool staan voor onszelf en de context. Door het vraagstuk (het beeld) met opstellingsattributen letterlijk buiten onszelf te plaatsen, kunnen we er met afstand naar kijken. Daardoor kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt.

Daarnaast werk ik met principes van geweldloze communicatie ontwikkeld door Rosenberg. Ook zet ik lichaamsgerichte interventies in zoals adem oefeningen en visualisaties. Verder heb ik veel concrete coach oefeningen tot mijn beschikking voor alle vormen van relaties en persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast er over te praten, ook ervaringsgericht te leren.

Meer weten over het aanbod relatietherapie en relatiecoaching van Mira Brouwer Relatiepraktijk? Lees verder.