Dans coaching en trainingen

Dans nodigt uit om te verbinden. Zowel met jezelf als met de buitenwereld. Dans biedt de kans om bewuster te voelen. Om in flow te komen en richting te geven aan improvisatie. Aan de wil. Dans nodigt je uit om uit het hoofd te stappen. Door in beweging te komen krijg je inzichten in eventuele onbewuste patronen en mogelijkheden. Je gaat ervaren in plaats van bedenken wat je behoeften zijn, en dat vanuit speelsheid en in afstemming met jezelf. Dans is een prachtige vorm om dat wat in je leeft naar buiten te brengen. Ik geniet ervan om in dans mijn eigen bewegingsvrijheid en creativiteit te ontwikkelen en vind het prachtig om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen met dans coaching en trainingen.

“De geest, waaronder onze gedachten, gevoelens en zelfbeeld, is als de wind en het lichaam is als het zand. Ons lichaam beweegt zoals onze geest beweegt. Als je wilt weten hoe de wind waait kijk dan naar het zand. Beweging is een manier om de uitdrukking van de geest te leren kennen. Daarnaast is beweging ook een manier om veranderingen te bewerkstelligen in de gevormde patronen.”

-Bonnie Bainbridge Cohen in de introductie van haar boek Sensing, Feeling, Action

dansencoaching op strand

Wat beweegt jou? Hoe geef jij vorm aan jouw bewegingsruimte? Aan je authentieke creativiteit? Welk deel in jou laat zich zien? Zijn er delen die nog gezien willen worden? Die bewogen willen worden? Dans vraagt je zowel open te staan en je gevoel te volgen (meebewegen), als leiding te nemen (richting geven) aan dat wat in jou leeft. Dat vraagt lef, kwetsbaarheid en kracht. Ontdek met danscoaching en trainingen de kunst van aanwezig zijn in je lijf. In het moment te zijn bij dat wat je voelt. Leer te vertrouwen op je impuls, op wat er komen gaat. Om je stroom te voelen.

Danscoaching en trainingen

In danscoaching en -trainingen nodig ik je uit om zonder oordeel waar te nemen wat er is. Op een speelse en spontane manier verken en verruim je je bewegings- en belevingsmogelijkheden. Je leert je lichaam te gebruiken als vorminstrument. Door vorm te geven aan beweging, geven we vorm aan onszelf. Dans nodigt uit om de wisselwerking tussen je beleving en beweging af te stemmen; congruentie in de binnen- en buitenwereld. Lichaam en geest zijn één en je leert hiermee in verbinding te staan.

Door te experimenteren ondervinden we hoe we onze realiteit zelf creëren op talloze keuzemomenten. Je leert letterlijk vastgeroeste (belevings)patronen in beweging te zetten en nieuwe mogelijheiden te onderzoeken op een speelse manier. Met improvisatie ontwikkel je veerkracht en train je je waarnemingsvermogen. Je leert los te laten wat niet essentieel is (ontspannen) en tegelijkertijd creëer je je authentieke bewegingen naar buiten (kracht). Je leert op jezelf vertrouwen, plek in te nemen en te staan voor wat jij belangrijk vindt.

Aanbod
 • Individuele danscoaching voor persoonlijke en professionele vraagstukken
 • Relatiedanscoaching
  • Zie tarief individuele en relatiecoaching
 • Danstrainingen voor teams, workshops en educatie
  • Danstrainingen worden op maat en in overleg samengesteld. Een voorbeeld:
   Een training van 3 uur voor 8-14 personen op locatie kost € 499,-.

Thema’s kunnen zijn:

 • Zelfregulatie en persoonlijke ontwikkeling
 • Behoefte en grenzen (v)erkennen
 • Vertrouwen
 • Zichtbaarheid & autonomie
 • Leiden, volgen en afstemmen
 • In verbinding met jezelf en de ander
 • Professional in balans
Werkwijze en achtergrond

Ik werk met dansexpressie. Dansexpressie gaat uit van de unieke improvisatie van de mens zelf, steeds vanuit duidelijke kaders. In 2014 heb ik de Opleiding Docent Dansexpressie gevolgd in Amsterdam. Sindsdien ben ik mede oprichter van dansexpressie collectief WijZijn.Dance in Nijmegen. Vanaf 2020 ben ik verbonden aan de opleiding Psychomotorische Kindertherapie en geef ik les in dans en persoonlijke ontwikkeling. Ik doe dit met veilige kaders, betrokkenheid en speelsheid.